12 Ekim 2014 Pazar

Dıscovery ye Rom Nasıl Kurulur ?

ilk önce telefonumuza root atıyoruz.Daha once paylasılmıs olan bu konularda mevcut.
 Jelly Bean Kullanıyorsanız burdan : http://androidestesi.blogspot.com.tr/2014/09/discovery-jell-bean-root-atma.html
 Kıtkat kullanıyorsanız burdan : http://androidestesi.blogspot.com.tr/2014/10/dscovery-ktkat-betaya-root-islemi-nasl.html


   Root işlemi tamamsa bu lınkten gerekli dosyaları indirin : https://yadi.sk/d/T7DI86k7X3pDB

  Dosya rar seklinde inecek onu rardan çıkartın(es dosya yoneticsi vb.) icindeki recovery.img dosyasını sd cartınızın ana dizinine atın. Sonra rarın içindeki mobile uncle tools ' u kurun ve acın recovery update yazan yere basın ilk sırada recovery.ımg dosyası olacaktır . Ustune basın ve tamam deyin.Artık cwm recovery kurmus bulunmaktayız.

   Simdi telefonu kapatıp ses acma+güç tusuna(telefonu acma kapama tusu) boyle bır ekran gelene kadar basılı tutuyoruz. Bu ekranda ses tuslarıyla hareket edip guc tusuyla secım yapılır. Burdan sırasıyla sunları yapıyoruz; wıpe data factory reset , wıpe cache partıtıon. Sonra install zip from sd cardı seciyoruz. Gelen yerden choose zip from sd cardı seciyoruz(ilk bastaki).Sonra hangı romu ındırdıysek onun dosyasını bulup seçiyoruz ve yes yazan yeri seciyoruz. İslem tamamlanınca reboot system now diyoruz ve kurulum bitmiştir artık sizde rom kullanıcısısınız :)
     OLUŞABİLECEK SORUNLARDAN ANDROİD DESTESİ VEYA ANLATIMI YAPAN KİŞİ SORUMLU DEĞİLDİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder