5 Ekim 2014 Pazar

[ROOT] Silinen Dosyaları Geri Getirme

Android DiskDigger Kullanımı
Android için DiskDigger kullanımı çok basittir. Uygulamayı başlattıktan sonra, Diskurtarmak istediğiniz dosya türü türü sorulacak  tüm sistem cihazları (hafıza kartı dahil) tarar ve kaybolan dosyaları görüntüler. Hafıza kartı “/mnt/sdcard” veya benzer bir şey olarak görünmelidir.
Bir hafıza kartı olmadan Android cihaz kullanıyorsanız, muhtemelen genellikle “/data” olarak görünür iç belleği taramak isteyecektir.
Program başladığında, bir istek penceresi görebilirsiniz; DiskDigger erişim vermek için “Allow – İzin ver” tuşuna basın.
Listede herhangi bir cihaz göremiyorsanız, “Refresh list – Listeyi yenile” düğmesine basarak tekrar deneyin. Hala herhangi bir cihaz göremiyorsanız, size izin verdiğinizden emin olun.
Eğer hala listede görünmüyorsa el ile de cihaz adını yazabilirsiniz.
Taranacak cihazı seçtikten sonra, devam etmek için “Scan device – Cihazı tara” düğmesine basın. Daha sonra size kurtarmak istediginiz dosya turu sorulacak istediğiniz dosya türüne tik atın ve ok deyin. Tarama ilerleme çubuğu gösteren bir pencere göreceksiniz, hem de şimdiye kadar tespit edilmiş kurtarılabilir dosyaları göreceksiniz:
Sağda dosyanın bir önizlemesini gösterecektir, kurtarılabilir dosyalardan herhangi birine tıklayabilirsiniz:
Dosyaları filtreleme
“Filter-Filtre” düğmesine basarak dosya boyutu ve dosya türüne göre geri geri getirebileceğiniz dosyaları filtreleyebilirsiniz. Eğer gösterilen dosyaların üzerinde minimum boyutu empoze etmek istiyorsanız, “Minimum file size-Minimum dosya boyutu” yanındaki onay kutusunu basın ve dosya boyutunu en aza indirin. Varsayılan olarak, en az 100000 bayt boyutu hafıza kartı (tarayıcı önbelleği, diğer uygulamalar, vb bitmap) üzerinde olabilir diğer birçok (non-fotoğraf) görüntüleri filtrelemek için, etkindir.
Benzer şekilde, gizlemek veya geri getirmek istediğiniz dosyaların listesini göstermek üzere her dosya türü (JPG, PNG, vb) yanındaki onay kutusunu seçebilirsiniz.
Android DiskDigger Kullanımı: Dosyaları kaydetme
DiskDigger size geri kazanılabilir dosyaları kaydetmek için üç farklı yol sağlar:  E-posta, FTP yükleme ve yerel olarak kaydetme.
Bir veya daha fazla dosya kurtarmak için, kurtarmak istediğiniz dosyaların yanındaki onay işaretini tıklayın ve sağ alt köşesindeki save locale basın ve kaydedilecek klasörü seçin.
İsteğe bağlı olarak, sol üst köşesinde en üst onay kutusu “select all-tümünü seç” seçerek, tüm dosyaları kurtarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder